SAMBAL GORENG VAN TEMPEH

Ingrediënten:
  • 1 plak tempeh
  • Zonnebloemolie
  • 1 rode lombok
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels trassi
  • 1 theelepel laos
  • 2 eetlepels gula djawa (of bruine suiker)
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels water
Bereiding:
  • De tempeh in repen van 1 cm snijden, vervolgens in stukken van 4 cm
  • De tempeh in ruim olie droog, krokant en goudbruin bakken
  • De lompok ontpitten en klein snijden, ui snipperen, knoflook uitpersen
  • Lombok, ui en knoflook in een bodempje olie droogbakken
  • De trassi, laos, gula djawa en zout vermengen en eveneens in wat olie fruiten
  • De 4 eetlepels water toevoegen aan het gefruite trassi mengseltje en even laten koken
  • De gebakken tempeh en uienmengsels bij het stroopje in de pan doen en blijven roeren tot de stroop geheel door de tempeh is opgenomen en een samenhangend geheel is ontstaan.
“Dit is een vegetarisch bijgerecht bij een Indische rijstafel. Een recept dat mijn kinderen heerlijk vinden.

Selamat makan!

Babs Le Blanc, office manager Profiltra
An enticing close-up of a plate of sambal goreng tempe, showcasing the crispy fried tempeh cooked in a spicy chili sauce